Foto: SVT / arkiv

Tre män dömda för dödsmisshandeln i Skönsmon på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången i hovrätten avslutades under torsdagen släpptes ytterligare två män, som i tingsrätten dömdes för inblandning i dödsmisshandeln i Skönsmon i Sundsvall. Sedan tidigare var en tredje person frisläppt, vilket betyder att samtliga tre män som överklagade tingsrättens dom nu släppts fria.

I tingsrätten dömdes de tre männen för grov misshandel och en av dem även för grovt vållande till annans död till fängelse mellan ett och sex år. Samtliga överklagade till hovrätten och nu har de släppts fria i väntan på hovrättens dom som kommer den 15 juli.

Lägre straff

Frisläppandet betyder inte att de tre männen kan vara säkra på friande domar. Advokaten Johan Grahn företräder den man som i tingsrätten dömdes till fängelse i sex år för bland annat grov misshandel och vållande till annans död.

Hur tolkar du att din klient nu släppts fri?

– Jag tolkar jag det som att han inte kommer att dömas till sex års fängelse. Möjligen att han blir dömd för grov misshandel eller medhjälp till grov misshandel, men det kommer troligtvis inte att handla om ett längre fängelsestraff.

Två dömda till fängelse

Det var i november 2019 som en man i 30-årsåldern dog efter att ha attackerats med slag och ett flertal hugg utanför sin lägenhet i bostadsområdet Skönsmon i Sundsvall.

Totalt fem personer åtalades och två personer – en kvinna och en man – har godtagit tingsrättens dom på två års fängelse vardera för grov misshandel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsmisshandel på Skönsmon

Mer i ämnet