Petra Lindstedt, områdesdirektör länssjukvårdsområde somatik. Foto: Per-Erik Ström, SVT

Tufft läge på regionens sjukhus

Publicerad

Region Västernorrland tvingas nu ställa in planerade operationer och planerad vård när covidsmittan fortsätter att öka i länet. Däremot skjuter man på beslutet att återöppna covidavdelningen.

Den allvarliga situationen på regionens sjukhus innebär nu stor påverkan på övrig verksamhet.

– Vi måste ställa in planerade behandlingar och planerade operationer, berättar Petra Lindstedt områdesdirektör länssjukvårdsområde somatik.

Coronaviruset i Västernorrland

I Västernorrland får idag 69 personer sjukhusvård och av dessa så vårdas 12 patienter intensivvårdsavdelning.  I Sundsvall fanns planer för att öppna upp covidavdelningen igen men nu väljer sjukhusledningen att inte göra det

– Vi har tagit beslutet att inte öppna upp covidavdelningen idag, men läget kan vara ett helt annat imorgon, säger Petra Lindstedt, områdesdirektör länssjukvårdsområde somatik.

Sollefteå sjukhus

I Sollefteå är läget så pass ansträngt att de tvingats gå upp till steg 3 av 4 i sin upptrappningsplan. Sollefteå sjukhus har även utökats med 2 intensivvårdsplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet