Två män döms vid Ångermanlands tingsrätt till två års fängelse för grov utpressning och grovt olaga tvång, efter att bland annat ha använt en skruvdragare för att skada och pressa en person på pengar. Foto: SVT/Ur polisens förundersökning

Två män döms till fängelse efter utpressning med skruvdragare

Uppdaterad
Publicerad

Två män har dömts till två års fängelse för bland annat grovt olaga tvång och grov utpressning, efter att ha slagit två andra män och borrat en av dem med en skruvdragare på en adress i Örnsköldsvik i våras. Målsägandena blev pressade på att ta snabblån på över 260 000 kronor.

Det var i slutet på mars som två män pressade två andra män på pengar i en lägenhet i Örnsköldsvik för att betala av en påstådd skuld. Männen i lägenheten blev slagna och en av dem även borrad i låret och foten flertalet gånger med en skruvdragare. De blev tvingade att ta snabblån, något som gjordes från en av männens telefoner, och föra över pengarna till olika bankkonton.

Nu döms en man i 40-årsåldern och en man i 25-årsåldern till två års fängelse för grov utpressning och grovt olaga tvång, och en av dem även för narkotikabrott. De ska också betala skadestånd till målsägandena.

Flera döms för penningtvätt

Dessutom döms en ung kvinna till fyra månaders fängelse för penningtvätt och narkotikabrott, då en del av pengarna sattes in på hennes bankkonto och sedan bland annat fördes vidare till andra personer.

Utöver det döms fem andra personer för penningtvättsbrott och penningtvättsförseelse i målet. Straffet för dem blir villkorlig dom och/eller dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.