Den stora polisinsatsen i förra veckan gjordes på minst tre adresser i Sundsvallsområdet, och sju personer har häktats. Enligt polis och åklagare kunde bland annat ett mord förhindras – ett mord som enligt SVT:s källor skulle utföras mot en man i 30-årsåldern. Foto: gobiten.se

Uppgifter till SVT: Man i 30-årsåldern måltavla för planerat mord i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Enligt två av varandra oberoende källor till SVT Nyheter Västernorrland var en man i 30-årsåldern från Sundsvallstrakten måltavla för det mord som polisen säger sig ha förhindrat i och med den stora insatsen med tillslag på flera adresser som genomfördes förra veckan.

”Vi har genom den här framgångsrika insatsen kunnat förhindra att flera grova våldsbrott skett. Bland annat ett mord och ett antal sprängningar.” Så uttryckte sig vice chefsåklagare Karin Everitt efter den polisinsats i Sundsvall den 26 januari som ledde fram till att sju personer häktades misstänkta för flera olika grova brott. 

Enligt två trovärdiga källor till SVT Nyheter Västernorrland – oberoende av varandra – ska måltavlan till det planerade mordet vara en man i 30-årsåldern från Sundsvalls kommun.

Våldsvågen i Stockholm

Mannen dömdes för första gången som 20-åring och har sedan dess fått ett antal till domar på sig, varav flera fall av narkotikabrott. Han har även dömts för skadegörelse och ofredande.

Brotten har främst lett till dagsböter som påföljd, förutom i ett fall där han dömts till en månads fängelse efter att inte ha efterföljt en påföljd gällande skyddstillsyn.

Enligt uppgifter till SVT gömmer sig mannen just nu på hemlig plats.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera SVT:s uppgifter.

– Ingen kommentar, säger Josefine Perming Tengqvist, chef för avdelningen för grova brott hos polisen i Västernorrland.

SVT har sökt vice chefsåklagare Karin Everitt som leder förundersökningen i ärendet, hittills utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet