Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu kräver Ina Lindström Skandevall, gruppledare för Liberalerna i Sundsvall, att industrisatsningen i Torsboda pausas. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Utspel från Liberalerna i Sundsvall: ”Pausa Torsbodaprojektet – frågetecknen blir bara fler”

Uppdaterad
Publicerad

Nu kräver Ina Lindström Skandevall, gruppledare för Liberalerna i Sundsvall, att Torsbodaprojektet pausas.

– Det dyker hela tiden upp nya frågetecken. Det är dags att vi får alla korten på borden – kommunledningen måste bli transparent, säger hon.

– Vi har ett ansvar som kommunpolitiker att gå till botten med alla de här frågorna, menar Ina Lindström Skandevall som också är ledamot i kommunstyrelsen.

– Det är så klart positivt med en stor etablering, men det går inte att bara ta på sig skygglappar och bara köra på, fortsätter hon.

Industrisatsning i Torsboda

Vilket är det främsta frågetecknet, som ni ser det?

– Kopplingen till Kina är den största frågan, många experter varnar ju för att vara naiva i det här.

Dags att ”trycka på paus”

Hon pekar bland annat på ägarföretaget PTL:s fortsatta närvaro i Xinjiangprovinsen där minoritetsgruppen uigurer enligt rapporter förföljs av den kinesiska regimen.

Det är ett problem att PTL – trots tidigare löften – enligt uppgifter fortfarande har verksamhet i provinsen, menar Lindström Skandevall.

– Vi vill att kommunerna nu trycker på pausknappen. Alla kort måste upp på bordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industrisatsning i Torsboda

Mer i ämnet