Foto: Janerik Henriksson/TT

Chatt: Vad tänker du om att coronarestriktionerna nu lättas upp?

Uppdaterad
Publicerad

Från och med den 1 juni har det lättats på restriktionerna för att förhindra spridningen av covid-19 i det svenska samhället enligt beslut från regeringen. Så också i Västernorrland.

Hur tänker du kring det här? Äntligen, och början på en återgång till en mer normal vardag? Eller tycker du det är för tidigt ännu? Vad ser du mest fram emot att få göra nu?

Under tisdagen chattade västernorrlänningarna här på vår webb om sin syn på de lättade riktlinjerna. Här nedan kan du se hur tankarna gick.

Vad tänker du om att coronarestriktionerna nu lättas upp? Chatta med oss!

Kalle • För ungdomsidrotten är det ett måste att lätta på restriktionerna. De har fått tagit enormt stort ansvar med konsekvenser för sin korta med ack så viktiga ungdom. Vi övriga vuxna kan väl lugna oss med bad, grill och semester. Vi som faktiskt fick både en riktig skolgång och idrottsmöjligheter.

maud • alldeles för tidigt,,,,kommer ju nya mutationer hela tiden o allt möjligt annat skit....

Eva-Lotta • Först vaccin och vänta 3 veckor och sen kanske??

Bo Lundqvist • Jag tycker nog att man skall vänta till dödstalen, och smittspridningen är noll i två veckor först!

Bo Lundqvist • Jag kanske tycker att man borde fokusera att vaccinera från 40+, hellre än att öppna till varje pris, synd om vi snubblar på mållinjen, kolla storbritannien, dom är orolig för att den indiska varianten ökat, med 70% vaccinerade, värt att tänka på, vi har snart samma problem är jag rädd för, den finns här också!

Patrik B • Jag personligen tycker det är för tidigt att lätta på restriktionerna! Visst, har full förståelse att människor är trött och less på dessa restriktioner, jag är en av dom, men, jag tänker INTE chansa, varken att kanske bli smittad själv, eller att utsätta andra! Har fått 1:a vaccindosen, och har 1 mån kvar till 2:a sprutan, så jag kommer åtminstone 6-7 veckor ytterligare fortsätta hålla avstånd då det behövs, använda munskydd i t ex matvaruaffärer, tvätta/sprita händerna ofta.

Britt-Marie • Trots lättnader. Jag hoppas att alla tänker dig för. Än är faran inte över.
Jag hoppas att så många som möjligt vaccinera sig.

Ann-Britt Wallin • Jag tror att det är på tok för tidigt. Får ett intryck att det är av ekonomiska skäl. Jag är väldigt skeptisk. Vi ska tänka på sjukvårdspersonalen, risken finns att de som verkligen behöver semester inte får det.

Det är för tidigt! Tråkigt att regeringen inte vågar härda ut. • Hoppas våra medborgare förstår vårt allas bästa - vaccinera färdigt först

AG • Det finns människor, likt mig, som arbetar i viktiga funktioner inom regionen, men pga att man inte är skriven här så nekas man vaccination. Samma förutsättningar för alla att få bli vaccinerade gäller inte här i Västernorrland. Då känns det extra konstigt att man ska finna sig i att alla andra ska kunna få delta fullt ut i samhällslivet, men inte man själv, som ovaccinerad. Lätta på restriktionerna kan man göra då precis alla har kunnat få sin vaccination, och att det fått gå en tid efteråt för att utvärdera vaccinationsskyddet. Jag vill inte dö i Covid 19, jag vill inte behöva intensivvård för en dödlig sjukdom. Det är tydligt att alla inte ska få chansen att vaccinera sig. Jag har aldrig stött på sådan missunnsamhet som här i Västernorrland. Men personal vill man ha ma tar hand om alla problem som finns i samhällena här. Och kryssningsresenärer vill man ha trots att smittorisken är påtaglig. Bara man kan stoppa några silverpenningar i fickan så är man nöjd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet