Foto: SVT, TT

Vändningen: Nu erbjuds gymnasieelever skollunch i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Först skulle inte eleverna på Sundsvalls gymnasium erbjudas någon skollunch när de studerade hemifrån.

Nu backar kommunen.

Efter påsklovet kommer möjligheten till skollunch att finnas.

Sedan den 18 mars är de flesta gymnasieskolor runtom i Sverige stängda som en följd av regeringens rekommendationer med anledning av coronaviruset.

Då skulle inte eleverna på Sundsvalls gymnasium erbjudas någon skollunch.

Coronaviruset i Västernorrland

– I grundskolan är det lagstadgat, där är vi skyldiga att servera mat.  På gymnasiet är det en politisk fråga, men vi har än inte fattat något beslut, sade skoldirektör Urban Åström till SVT Västernorrland.

Nu meddelar S, C, V, M, L och KD i ett gemensamt uttalande att man från och med efter påsk kommer att ge elever på Sundsvalls gymnasium möjlighet att hämta ut skollunch och ta med hem.

Sundsvalls Mat & måltider kommer tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen att erbjuda gymnasieelever i Sundsvalls kommunala skola att få skollunch i form av matlådor, som eleverna får hämta ut på avhämtningsställen runt om i kommunen.

Beslutet gäller så länge skolorna är stängda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet