Ingen gripen efter guldrånet

Uppdaterad
Publicerad

Se rånet på butikens övervakningskamera.

Strax efter klockan tio på tisdagen rånades en central guldsmedsbutik i Sundsvall. Larmet kom klockan 10.21 via ett vittne och efter detta påbörjades en stor polisutredning och ett intensivt sökande efter rånarna samt vittnena från övervakningsfilmen och andra personer som kan ha sett något. På onsdagen hörde vittnet från övervakningsfilmen av sig till polisen och senare under dagen förhördes personen.

– Jag vet inte ännu hur mycket information av värde vi fått av den här personen, men det står nog klart snart, säger Peter Wikberg på polisen.

Rånet mot Branders guld

Personal svårt chockade

När SVT Mittnytt besöker guldsmedsbutiken på onsdagsförmiddagen är ägarens son Nils Carlsén samt personal på plats.

– Det känns ju inte alls kul det här. Det har aldrig hänt oss förut. Vår personal är svårt chockade. Både jag och min far har nu och hade semester när det hände, men jag ska ringa honom i dag. Vi har väldigt mycket att stå i nu, säger Nils Carlsén.

SVT Mittnytt: Vad har rånarna fått med sig?

– Vi har inte hunnit undersökt det i detalj, men vid första anblick är det en monter som är trasig och tömd på främst guldringar, säger Nils Carlsén.

SVT Mittnytt: Inga klockor?

– Nej, det verkar inte så. Vi har inga värstingklockor. Jag tror att vi har lite för billiga klockor för att det ska vara värt det, säger Nils Carlsén.

Rånarnas signalement

Rånare 1. Smal kroppsbyggnad, 170-180 cm lång. Röd jacka, mörka skor med vit sula och mörk axelväxka. Bar på ett pistolliknande föremål.

Rånare 2. Smal kroppsbyggnad. 170-180 cm lång. Svartlila jacka, mörka skor med vit sula och mörk axelväska. Bar på ett pistolliknande föremål.

Polisen ber om hjälp

Polisen har kartlagt minuterna efter rånet och det står klart att båda gärningsmännen försvann i riktning Centralgatan, ned mot Sjögatan och västerut. Flera vittnen har efter förhör med polisen angett att de sett två misstänkta män springa iväg i närheten av GA-kyrkan, men där slutar spåren.

Tio polispatruller jobbar med ärendet och polisen vill gärna ha in uppgifter från allmänheten.

– Vi är naturligtvis fortfarande intresserade av fler iakttagelser, säger Peter Wikberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånet mot Branders guld

Mer i ämnet