Foto: SVT

Vårdkrisen kom emellan – nu ska Sundsvalls kommun få svar om sjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Krisen är akut och två månader har gått förlorade – men idag hoppas Sundsvalls kommun till slut få svar på hur regionen ska lösa vårdkrisen på Sundsvalls sjukhus. ”Sundsvallsborna har uttryckt stor oro över situationen”, menade kommunalrådet.

Oron över det skakiga läget på Sundsvalls sjukhus gjorde att den politiska ledningen i kommunen i mars kallade de ansvariga i regionen till ett möte i Sundsvall.

Oroliga Sundsvallsbor

– Regionen måste vidta åtgärder, sa Niklas Säwén till SVT. ”Sundsvallsborna har uttryckt en stor oro över situationen på sjukhuset”, menade Säwén.

Han ville att Lena Asplund (M), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden och Kurt Pettersson, Hälso- och sjukvårdsdirektör skulle förklara hur framförallt sommaren skulle lösas.

Dubbla avhopp

Men något möte blev det inte då. Lena Asplund hoppade under uppmärksammade former av sitt uppdrag den 23:e mars och några veckor senare lämnade Pettersson sitt jobb.

Samtidigt förvärrades vårdkrisen och i regionen sprack den politiska koalitionen under olika hetsiga utspel.

Men idag, den 6:e maj, ska regionrådet Glenn Nordlund (S) alltså komma till kommunen och förklara sig. Samtidigt som sommaren med de stora olösta frågorna har kommit ett par månader närmare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bemanningskrisen i Region Västernorrland

Mer i ämnet