Ulf Henriksson och Robert Bronett, grundare av Junsele Wilderness, har nu skrivit avtal med hotellkedjan Marriot för att bygga ett femstjärnigt hotell. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Världens största hotellkedja bygger hotell i Junsele

Uppdaterad
Publicerad

Det blir – enligt uppgift – det första femstjärniga hotellet i Höga Kusten när hotellkedjan Marriot nu skrivit avtal med Junsele Wilderness AB om ett hotellbygge. Platsen blir Hamptjärnsberget i Junsele och planen är att hotellet ska ha 120 rum.

– Det här är startskottet på något riktigt stort för Junsele, hela regionen, säger Johan Andersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Sollefteå, enligt kommunens hemsida.

När avtalet undertecknades på tisdagen var det med Robert Bronett, tidigare välkänd profil inom cirkusbranschen, som representant för Junseleföretaget.

Dagens uppgörelse innebär också att den tidigare intressenten, den sydkoreanska hotelljätten Sono Group tycks vara ute ur bilden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt lyxhotell i Junsele

Mer i ämnet