Foto: SVT

”Vi är inte rädda för unga tjejer”

Uppdaterad
Publicerad

Anders Gäfvert, nyåtervald som gruppledare för Moderaterna i Härnösand, menar att han i praktiken fått flest M-röster i kommunvalet trots att andranamnet Ida Skogström fick nästan tre gånger så många kryss.

– Av de drygt 3 000 röster vi fick i kommunen så har ju 2 400 röstat på den sedel där jag stod högst, säger han till SVT.

Ida Skogström kryssades 663 gånger medan Anders Gäfverts namn markerades av 265 M-väljare i kommunvalet i Härnösand.

Ändå utsågs Gäfvert till gruppledare av en klar majoritet av Moderaternas fullmäktigegrupp.

Är det inte att skicka fel signaler till väljarna?

– Nej. Det beror på hur man ser det. Det var ju ändå jag som stod högst på listan. Av de drygt 3000 röster vi fick i kommunen så har ju 2400 röstat på den sedel där jag stod högst. Så kan man ju också se det, säger Anders Gäfvert.

”Skulle få stå på tillväxt”

Är du redo att bli utmanad av henne igen?

– Ja, om det nu blir någon utmaning. Det får vi se då. Det är ännu långt kvar innan det finns någon fungerande majoritet i Härnösands kommun.

Är ni rädda för unga tjejer i politiken?

– Nej, det är vi inte. Det var ju faktiskt jag som tog in henne i politiken och i kommunstyrelsen för att få stå på tillväxt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.