Foto: TT / arkiv

Ytterligare en misstänkt för kidnappningen

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en person, en 22-årig man från Sundsvallsområdet, misstänks för inblandning i kidnappningen av en kvinna i torsdags kväll. Sedan tidigare sitter fyra personer häktade.

Mannen togs till polisstationen under tisdagen och efter förhör anhölls han, misstänkt för medhjälp till människorov.

Han släpptes på fri fot under onsdagseftermiddagen, men misstankarna mot honom kvarstår.

Människorov i Skönvik

I måndags häktades fyra personer på sannolika skäl misstänkta för olaga frihetsberövande, människorov, grovt hemfridsbrott, utpressning, rån och övergrepp i rättssak.

Rövades bort

Det var alltså i torsdags kväll som en 21-årig kvinna i Sundsvallsområdet rövades bort från sin bostad. Angriparna sökte upp kvinnan i hennes lägenhet och försökte med hot om våld att tvinga till sig pengar av henne.

Kvinnan fördes bort till en närliggande plats. Enligt initiala uppgifter från polisen ska också ett vapen ha använts för att hota kvinnan med.

Vittnen larmade polis och fyra personer kunde snart gripas, och de häktades senare.

Polisen förtegen

Efter förhör med misstänkta, den kidnappade kvinnan och vittnen kunde alltså en femte misstänkt person tas in till förhör i veckan.

Polisen har ännu så länge varit sparsam med detaljer i ärendet och är också förtegen om bakgrunden till kidnappningen.

Kvinnan skadades inte fysiskt vid händelsen men chockades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Människorov i Skönvik

Mer i ämnet