Foto: TT/SVT

Ytterligare sexuellt ofredande under lördagen

Uppdaterad
Publicerad

Extra vakter och frivilliga vuxna sattes in för att motverka sexuella ofredanden på Härnösands stadsfest. Ändå anmäldes ytterligare sex fall av sexuella ofredanden under natten mot söndag.

Polisen låter rapportera att det var fler personer på stadsfesten under lördagskvällen än det var under fredagen. En av polisens bilar fick också sin ruta krossad och ytterligare sex fall av sexuella ofredanden anmäldes.

Läs mer: Efter ofredandena – sätter in fler vakter

Uppmanade på Facebook

ofredande i härnösand

Under fredagskvällen anmäldes fyra fall av sexuellt ofredande. Det gjorde att man från arrangörens håll satte in fler vakter under lördagen och på Facebook uppmanade man vuxna att hålla koll och befinna sig i publikhavet. Ändå anmäldes ytterligare sex fall av sexuellt ofredande under lördagskvällen. I ett av fallen har man en misstänkt gärningsman.

Tio anmälningar totalt

– Jag vet att arrangören vidtog åtgärder efter i fredags, men det verkar ha fortsatt i alla fall, säger Jonas Passbo, jourhavande förundersökningsledare vid polisen. 

Sex flickor i åldrarna 14-21 ska alltså ha blivit sexuellt ofredade under lördagen på Stadsfesten i Härnösand. Sammanlagt under de två dagarna har tio anmälningar kommit in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ofredande i härnösand

Mer i ämnet