Foto: Jonas Ekströmer/TT

ABB Sveriges vd fick ta emot medalj från H.M. Konungen

Uppdaterad
Publicerad

Johan Söderström, vd för ABB Sverige i Västerås, fick idag motta H.M. Konungens medalj, 12:e storleken i Serafimerordens band, för betydande insatser inom svenskt näringsliv. Detta skedde under en ceremoni på Stockholms slott där Hans Majestät Konungen personligen, i närvaro av Hennes Majestät Drottningen, överlämnade medaljerna.

H.M. Konungens medalj, tidigare kallad Hovmedaljen, från 1800-talets förra hälft förlänas för särskilda förtjänster, samt för förtjänstfullt arbete inom Kungl. Hovstaterna.

– Jag är mycket hedrad och glad över att förlänas med medalj och utmärkelse. Det här är en laginsats där vi tillsammans med kollegor i ABB Sverige och globalt samverkar med andra för att lyfta utvecklingen framåt för landet. I Sverige har vi ett unikt samarbete mellan små och stora företag, akademin, forskningsinstitut, myndigheter, städer och politiker. Det bidrar starkt till det svenska näringslivets konkurrenskraft”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige i ett pressmeddelande.

Får lämna sin post

Johan Söderström har arbetat på ABB i mer än 30 år i ledande befattningar på olika nivåer och sedan 2011 är han vd för ABB Sverige med huvudkontor i Västerås.

Men som vi tidigare har rapporterat, så träder en ny organisationen i kraft från 1 april på ABB och där finns inte Johan Söderström längre kvar som vd för ABB Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.