ABB:s vd i Sverige, Johan Söderström. Foto: Melkar Blomberg/SVT

Johan Söderström får sluta som vd för ABB Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Johan Söderström har de senaste åtta åren arbetet som vd för ABB Sverige, nu planerar företaget förändringar för den posten.

Det enligt VLT som skriver att han får avgå som ett led i företagets nedskärningar.  Så här svarar ABB på VLT:s uppgifter:

– Som ABB tidigare har kommunicerat, så förändras landschefsrollen inom den nya organisationsstrukturen. Johan Söderström tvingas inte bort. Den 1 april träder den nya organisationen i kraft och ABB kommer att gå ut med mer kommunikation i sedvanlig, god ordning, säger Christine Gunnarsson, presschef på ABB Sverige.

ABB Power Grids

– Johan Söderström är nu fullt fokuserad på att ta den svenska verksamheten igenom den stora omställning som ABB går igenom, samtidigt som kunder och andra partners får fullt fokus, säger Christine Gunnarsson.

”Lång framtid inom ABB”

Under eftermiddagen publicerade ABB Sverige två Twitter-inlägg angående Johan Söderström:

”Ett fantastiskt ledarskap av vår svenska landschef Johan Söderström. Jag ser fram emot att samarbeta med honom som vår lokala ledare i Sverige under hela transformationen”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.”

”Starka ledare som Johan Söderström har en ljus och lång framtid inom ABB”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.”

SVT Västmanland har sökt ABB Sverige för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ABB Power Grids

Mer i ämnet