Häktningsförhandlingarna mot den 42-åriga kvinnan (täckt med grå tröja). Foto: Pavel Koubek / TT

42-åriga kvinnan misstänks ha försökt beställa flera mord

Uppdaterad
Publicerad

Den 42-åriga kvinnan som är häktad misstänkt för mord på sin pappa och för mordförsök på sin mamma har flera gånger försökt få andra personer att mörda på hennes uppdrag, det skriver Eskilstuna-Kuriren.

Enligt en källa till Eskilstuna-Kuriren misstänks hon för sju fall av stämpling till mord.

– Jag kan bekräfta att hon delgivits misstanke i flera fall, säger Helena Ekstrand, biträdande informationsdirektör på Åklagamyndigheten, till SVT Nyheter Västmanland.

Arbogafallet

Sitter häktad

Den 42-åriga Eskilstunakvinnan sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök på sin pappa och mamma i Arboga.

– Det handlar om ett antal personer som har varit föremål för hennes stämpling. Jag kan säga att stämplingarna hänger ihop med de utredningar som pågår just nu där Eskilstunakvinnan är inblandad, säger Jessica Wenna till Eskilstuna-Kuriren.

I augusti 2016 har kvinnan också delgivits misstanke om mord på sin make i augusti 2015.

Misstänkt drunkningsmord

När det gäller mordet på hennes make misstänks en annan man, en 25-åring, för inblandning i mordet. Tidigare i dag begärdes han omhäktad. Omhäktningsförhandlingarna kommer att hållas nästa vecka.

Enligt framställan till Västmanlands tingsrätt så behöver åklagarna mer tid för att slutföra förundersökningen. Det återstår flera förhör och analyser.

Läs mer: Arbogamordet – detta har hänt

Mannen häktades den 17 februari och har nekat till brott. Två andra personer frihetsberövades i samband med att 25-åringen greps, men har försatts på fri fot.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet