Åsa Eriksson (S), kommunalråd i Norberg. Foto: TT

Åsa Eriksson är tillbaka i Norberg

Publicerad

Sedan igår är Norbergs kommunalråd Åsa Eriksson (S) tillbaka på jobbet efter att ha vikarierat i riksdagen för partikollegan Olle Thorell under sju månader.

Hon säger att erfarenheterna från riksdagen har gett mersmak.

– Det är jättekul att vara tillbaka, få träffa medarbetare och norbergare och få ägna mig åt mer konkret politik. Kommunpolitik är ju mer ”hands on”. Men jag kommer också att sakna arbetet i riksdagen. Jag har jobbat mycket med utrikespoltik. Det har varit väldigt lärorikt att få höja blicken och jobba mer övergripande. Fler politiker skulle behöva röra sig mellan olika politiska nivåer, säger Åsa Eriksson.

Vad kommer du att ta med dig till kommunpolitiken?

– Det är ett oerhört kontaktnät. Men jag kommer också att försöka bära med mig att även om frågor känns akuta ska man hela tiden ha med sig långsiktigheten. Det har jag fått träna på.

Gör sin sista mandatperiod i Norberg

Kommer det att kännas lite litet i Norberg nu?

– Det får framtiden utvisa. Idag känns det roligt att vara i Norberg, säger Åsa Eriksson.

Hon har samtidigt varit tydlig med att hon inte kommer att ställa upp för omval i Norberg inför 2018, samtidigt som hon gärna kandiderar till riksdagen.

– Men det är det många som gör, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.