Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur resonerar västeråsarna kring den fjärde vaccindosen? Hör några av dem berätta i klippet. Foto: SVT

Fjärde dosen covid 19-vaccin går enligt plan i Västmanland – men lågt intresse på stan

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten har alla över 18 år i Västmanland möjligheten att ta den fjärde vaccinationsdosen mot covid-19.

SVT Nyheter Västmanland frågade personer på stan hur många doser de hade tagit och om de tänkt att ta den erbjudna påfyllningsdosen.

Svaren var väldigt spridda.

De som vill har möjlighet att boka in sig för en fjärde dos covid-19 vaccin i Västmanland. Samtidigt kan personer över 65 år vaccinera sig med en femte dos.

I början av augusti beskrev smittskyddsläkaren Daniel Heimer vikten av att vaccinera sig i samband med att smittspridningen för covid-19 ökat i Västmanland.

Coronaviruset i Västmanland

Vaccination enligt plan i Västmanland

Enligt Erik Bywall som jobbar med vaccinationsfrågor på Västmanlands sjukhus har vaccinationen gått enligt plan under hösten.

– Vaccinationerna med femte dosen har börjat bra. Vi ligger bra till jämfört med andra regioner. Fler personer har även bokat in sig för vaccination efter att ha öppnat upp dos fyra till yngre, säger han.

SVT Nyheter Västmanland frågade folk på stan i Västerås om de har tagit en påfyllningsdos. Majoriteten säger att de avvaktar eller avstår en ny vaccindos.

– Det känns som att läget är under kontroll och jag känner ingen press att ta en ny dos, säger Joar Pousette.

I klippet kollar SVT hur intresset för fler covid-sprutor såg ut på stan i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet