Två personer begärda häktade för mord i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Under lördag greps två personer i Köping misstänka för människorov. Personerna anhölls senare och brottsrubriceringen ändrades på måndagen till mord alternativt medhjälp till mord och de misstänkta har begärts häktade.

En polisinsats efter en försvunnen person påbörjades vid lunchtid på lördagen, och två personer från Köping greps och anhölls misstänkta för människorov. På måndagskvällen ändrades brottsrubriceringen och de misstänkta begärdes häktade.

– De begärdes häktade strax före fem idag på sannolika skäl misstänkta för mord alternativt medhjälp till mord, säger Karin Rosander kommunikationsdirektör på Åklagarmyndigheten.  I övrigt vill varken Åklagarmyndigheten eller polisen ge några fler detaljer alls, varken kring målsäganden eller förändringar i utredningen.

Vad är det som gjort att misstankarna rubricerats om?

– Det vill man inte gå in på men den omrubricerades någon gång på förmiddagen, fortsätter hon.

Enligt TT är de två misstänkta en 27-årig man och en 28-årig kvinna. Båda har hittllls nekat till brott.

Häktningsförhandlingar kommer hållas på tisdagen vid Västmanlands tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.