Se hur Charlotte Narkiniemi och vårdkollegorna hanterat coronakrisen i Skinnskatteberg: ”Inte ett enda fall hos oss” Foto: Susanna Ahnlund SVT / Andreas Hillergren TT

Sjuksköterskan Charlotte och hennes kollegor har lyckats hålla covid-19 utanför äldreboendena i Skinnskatteberg

Uppdaterad
Publicerad

Skinnskatteberg har ännu inte haft något fall av covid-19 på äldreboendena. Samarbete över vårdens gränser samt strikta rutiner har varit avgörande menar kommunens sjuksköterska Charlotte Narkiniemi.

– Vi tog det här på stort allvar från början och har hållit hårt på våra rutiner, säger Narkiniemi.

Som sjuksköterska i en liten kommun arbetar hon ofta ensam och har hand om många olika typer av patienter. 

Coronaviruset i Västmanland

–Vi har särskilda boenden, korttidsboenden, LSS-verksamhet och sen har vi även patienter som är inskrivna i hemsjukvården som bor i egna boenden.

Fler kan vårdas hemma

Samarbetet mellan Charlotte och det mobila familjeläkarteamet är ett exempel på lagarbete som lett till att fler i riskgruppen har kunnat stanna hemma och vårdas fortsatt isolerade.

– När en patients tillstånd försämras så kraftigt att de skulle behöva en läkarundersökning kontaktar jag teamet. Det kan röra sig om en patient som har en svår infektion, hög feber och skulle behöva antibiotika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet