Foto: Helena Zachariasson

Då sker gravöppningen

Uppdaterad
Publicerad

Gravöppningen där den mordmisstänkta 41-åriga kvinnans ex-make vilar är nu bestämd. Den kommer att ske den 15 november.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

Med anledning av gravöppningen kommer Gustavsbergs kyrkogård i Stockholms län vara avspärrad och stängd för besökare. Även luftrummet kommer att vara avspärrat, enligt pressmeddelandet.

Polisen vädjar om hänsyn och respekt i samband med gravöppningen.

Drunknade under mystiska omständigheter

Det var den 25 oktober som tingsrätten gav klartecken på åklagarnas begäran om att få öppna den döde mannens grav. Enligt åklagarna tror man att det ska gå att få fram mer information från kroppen, enligt en bedömning som rättsläkare gjort.

Läs mer: Leif GW: Därför vill åklagare öppna graven

Läs mer: Expert: Ny obduktion leder sällan till klargörande fynd

41-åringens exmake drunknande under mystiska omständigheter i augusti förra året. Mannen var simkunnig, van vid vatten och fullt friskt när han hittades död på grunt vatten.

Tidigare i veckan delgavs 41-åringen misstanke för att ha ansökt om livförsäkring i sin exmakes namn. Fortfarande har ingen delgivits misstanke för mordet på exmaken.

Läs mer: Anhörig om gravöppningen: ”Det måste ske”

Den 41-åriga kvinnan misstänks för mord på sin pappa och försök på mord på sin mamma den 3 augusti i ett sommarstugeområde utanför Arboga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.