Din vardagsbild från coronakrisen blir viktig för framtiden – hjälp oss att bygga vårt framtida minne

Uppdaterad
Publicerad
KRÖNIKA · Ingen kommer undan. Vi påverkas alla av coronakrisen, om än på olika sätt. Samtidigt måste vardagslivet fortsätta. Nu vill vi samla berättelserna om människorna i Västmanland i coronakrisens spår i bild. Och vi behöver din hjälp.

Karin Thornberg

Redaktionschef och ansvarig utgivare

För två veckor sedan var jag på min svärmors begravning. Bara en vecka efter att hon gick bort, snabbt ihopdragen med coronahotet flåsande i nacken samlades en decimerad skara för att ta farväl. Släkten från Frankrike, några i riskgrupp och några med förkylningssymtom följde det hela via en livesändning i sociala medier.

Jag ser hemmajobbare i sociala medier, sjukvårdspersonal med djupa märken efter skyddsmasken. Jag ser morföräldrar som skajpar med barnbarnen, och en kollegas föräldrar bjöd till och med barnbarnen på lunch i solen, men flyttade sig själva inomhus innan de kom för att sedan betrakta dem genom fönsterrutan.

Dokumentera hur vi levde

Vi har alla hamnat mitt i krisen och nu vill vi möta er där ni är, både för att fånga ögonblicken, men också för att spara för framtiden. Vi vill ha dokumenterat hur vi levde i Västmanland den här tiden år 2020, när det en dag är dags att sammanfatta, blicka tillbaka och analysera.

Till vår hjälp har vi frilansfotografen och filmaren Robert Reinholdsson som kommer att dokumentera Västmanland under coronakrisen genom sin kameralins.

Men vi behöver dig också.

Hur förändrades din vardag under dessa annorlunda dagar?

Hjälp oss på SVT Västmanland att dokumentera den här tiden! Skicka in din bild eller din film till vastmanland@svt.se.

Stort tack för din hjälp!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa skeenden”.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet