Foto: SVT

Femte misstänkt i jaktbrottshärvan ska häktas – beslut i Svea hovrätt

Uppdaterad
Publicerad
Den 50-årige man som misstänks för inblandning i den misstänkta jakthärvan men som tidigare släpptes, ska häktas. Det har Svea hovrätt beslutat.

Mannen var den första av de misstänkta i den så kallade jaktbrottshärvan som det hölls häktningsförhandlingar mot i Västmanlands tingsrätt.

Rätten beslutade då att mannen skulle släppas fri då förundersökningen inte ansågs tillräcklig för att nå upp till skälig misstanke.

Åklagaren överklagade

Kammaråklagare Lars Magnusson överklagade tingsrättens beslut och nu har Svea hovrätt beslutat att mannen, som enligt VLT just nu befinner sig utomlands, ska häktas.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till grovt jaktbrott och grov förgöring och skäligen misstänkt för grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. Hovrätten menar att det finns risk att han genom att undanröja bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning.

Rätten skriver i sitt beslut att det är av ”synnerlig vikt” att 50-åringen tas i förvar i avvaktan på ytterligare utredning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkta jaktbrottshärvan i Västmanland

Mer i ämnet