Medåkers skolas framtid kan hamna i Arbogabornas händer – föräldrar kräver nu att det genomförs en folkomröstning. Foto: Privat/TT

Folkomröstningen gällande Medåkers skola klubbades

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen klubbades kommunstyrelsens förslag gällande folkomröstningen om Medåkers skola i kommunfullmäktige.

Det innebär att valdagen blir söndagen den 29 mars 2020 samt att röstsammanräkningen ska vara avslutad 30 mars klockan 16.

Störst diskussion var det i fullmäktigesalen gällande vilka alternativ som ska stå på valsedeln. Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna i Arboga var kritiska mot majoritetens förslag och lade fram egna alternativ. De menade att formuleringen för att behålla skolan är krånglig och vinklar frågan på ett felaktigt sätt.

Efter röstningen blev det dock klart att majoritetens och kommunstyrelsens förslag gick igenom med 21 röster, medan oppositionens förslag fick 19 röster.

Här röstar du om Medåkers skola

Distrikten norr om Arbogaån röstar i Vasagymnasiet och söder om Arbogaån röstar på biblioteket. Götlunda/Medåker röstar i Götlunda skola och det anordnas förtidsröstning på valdagen i Medåker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.