Ett stort sökpådrag pågår efter 22-åriga Patrik, som är försvunnen sedan i måndags. Hans familj har bett SVT Nyheter att publicera en bild på Patrik. Foto: Privat

Försvunne Patrik ska ha synts till i Köping

Uppdaterad
Publicerad

22-årige Patrik Linfeldt, som har varit försvunnen sedan i måndags förra veckan, ska under veckan ha setts sitta och sova på McDonalds i Köping. Nu ska polisen plocka ut övervakningsfilmer för att säkerställa om det verkligen är Patrik som har synts i Köping.

Dessutom uppger en kvinna i Köping att hon såg någon som liknade Patrik sitta på busshållplatsen utanför restaurangen.

– Vi har tagit del av den informationen. Nu följer vi upp för att kontrollera uppgifterna. Det fanns viss kameraövervakning, så vi tar hjälp av kollegor i Västmanland för att få ut den och titta på den, säger Karin Eldblom på lokalpolisområde Hallsberg.

Försvunne Patrik
Karin Eldblom, polisinspektör vid polisen i Hallsberg. Foto: Thomas Wedin/SVT

22-årige Patrik Linfeldt har varit försvunnen sedan den 22 maj, då han av misstag steg av tåget i Hallsberg på väg från Falun till föräldrarna i Malmö.

Varierande kvalitet på tips

Polisen fick inom en vecka in tips från hela landet, men de ska inte ha lett in på nya sökområden. Enligt Karin Eldblom har tipsen fortsatt att strömma in.

– Det varierar hur utförliga signalementen är. Vi har fått in tips från flera städer i hela Sverige. Man lämnar lite olika signalement, säger Karin Eldblom.

Vad gäller tipsen från Köping ska de anhöriga ha sagt att signalementet skulle kunna stämma.

Även frivilligorganisationen Missing People letar efter Patrik Linfeldt.

LÄS MER: Ny sökinsats efter försvunne Patrik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet