Patrik Linfeldt steg av misstag av tåget i Hallsberg i måndags. Foto: Privat /Thomas Wedin, SVT

Nu ordnas ny sökinsats efter försvunne Patrik

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags rapporterade SVT Nyheter att Missing people pausat skallgångsarbetet efter 22-årige Patrik Linfeldt i Hallsberg. Nu återupptas arbetet med en ny sökinsats.

– Det finns fortfarande några områden som inte sökts igenom, berättar Ulrica Öhman, administrativ chef på Missing People.

Missing People har i samarbete med polisen gjort flera sökinsatser efter 22-årige Patrik som försvann i Hallsberg. På söndagen samlades organisationen för en ny sökinsats.

– Vi har hållit uppehåll i sök i några dagar men arbetet har inte legat nere för det. Vi får till exempel in en hel del tips som vi förmedlar vidare till polisen, berättar Ulrica Öhman som är administrativ chef på Missing People i Örebro och ansvarig för söndagens insats.

Försvunne Patrik

LÄS MER: 22-årige Patrik är försvunnen

Ungdomarna hjälper Missing people och polisen i sökarbetet. Foto: Thomas Wedin/SVT

Klasskamrater anländer i omgångar

22-årige Patrik försvann då han steg av ett tåg vid Hallsberg centralstation. Flera av hans klasskamrater från Musikkonservatoriet i Falun har tagit sig till Hallsberg för att hjälpa till. Något som SVT Nyheter Örebro rapporterade om tidigare i veckan.

LÄS MER: Patriks klasskamrater skippar skolan för att gå skallgång

– Patriks klasskamrater har kommit ner i olika omgångar och idag fick vi in en ny grupp från klassen, säger Ulrica Öhman.

Delvis nya sökområden

Enligt Ulrica Öhman har Missing People hittills haft en oförminskad styrka under hela sökarbetet. Under söndagen är det 25 till 30 personer som går skallgång fram till sent på kvällen.

– I dag kommer vi att söka i delvis nya områden. Vi kommer att titta mot Hällabrottet och hålla oss i närkanten av Hallsberg. Vi har lite sämre väder nu men vi kommer gå fram tills att det blir mörkt.

”Flera vill hjälpa till”

Polisen i Örebro följer upp de tips som kommer in och fortsätter även arbetet med inre spaning.

Rasmus Ericsson, befäl vid polisen i Örebro, berättar att man nu arbetar vidare med att sammanställa en överblick.

– Vi får in mycket tips och det är flera som vill hjälpa till och tror sig ha sett Patrik. Men jag tror inte att det har varit han i många av fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet