Foto: TT

Polischefens brev till medarbetarna efter skjutningen: ”Vi backar inte!”

Uppdaterad
Publicerad

”De kriminella kommer att möta en polis som inte backar, utan är mer bestämd och kraftsamlad än någon förr”. Det skriver Carin Götblad, regionpolischef i Region Mitt i ett öppet brev till medarbetarna.

Brevet är publicerat på polisen.se och inleds med en hälsning till den drabbade polismannen:

”Mina tankar går till dig som är drabbad. Det är en oerhörd kränkning att inte kunna sig trygg i sitt eget hem. Men mina tankar går också till er andra som utsätts för angrepp, hot och kränkningar i ert dagarliga arbete”.

Skott mot polisvilla Västerås

Götblad skriver också att det förebyggande arbetet måste backas upp på ett helt annat sätt. Hon anser att det är helt orimligt att en person som bär ett skarpladdat vapen kan bli fri efter ett par timmars förhör. Hon efterlyser också fler kameror för övervakning på offentliga platser, hårdare lagar och strängare straff på flera områden.

I onsdags häktades en 20-årig man, som skälig misstänkt för försök till mord, för skottlossningen mot polismannens bostad då ett 20-tal skott avlossades mot huset. Flera kulor gick igenom huset och träffade grannhuset.

Här kan du läsa Carin Götblads brev till medarbetarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet