”Gryningspyromanen” har bara dömts för en bråkdel av de bränder han misstänkts för genom åren. Foto: Robert Gustavsson / SVT

Gryningspyromanen kan lida av en psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen tog Västmanlands tingsrätt emot ett intyg från Rättsmedicinalverket som visar att den så kallade gryningspyromanen som sitter häktad för en anlagd brand i Köping kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Gryningspyromanen har sedan januari suttit häktad misstänkt för att ha anlagt en brand i Köping. Han är även misstänkt för att ha hotat en tjänsteman i samband med när han greps.

Åklagaren i fallet begärde att gryningspyromanen skulle genomgå en undersökning hos Rättsmedicinalverket för att bedöma om han även ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning vilket i sådana fall kan leda till rättspsykiatrisk vård.

Gryningspyromanen

Rättsmedicinalverket: Kan lida av en allvarlig psykisk störning

Idag kom Rättsmedicinalverkets intyg in till Västmanlands tingsrätt. Den visar att Gryningspyromanen kan lida av en allvarlig psykisk störning och att det finns skäl att genomföra en rättspsykiatrisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gryningspyromanen

Mer i ämnet