Dennis Helfridsson blir ny vd för ABB Sverige Foto: SVT/ABB Sverige

Han blir ny vd för ABB Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Efter 25 år på företaget blir Dennis Helfridsson ny landsansvarig för ABB Sverige. Han tar över efter Johan Söderström som i sin tur blir ny Europa- och Sverigechef för ABB Power Grids, en verksamhet som bolaget i december förra året meddelande att man kommer sälja till japanska Hitachi.

Det var i februari som det stod klart att ABB Sveriges vd, Johan Söderström, kommer lämna posten och idag presenterade bolaget hans efterträdare. Dennis Helfridsson har jobbat på ABB sedan 1994 och är sedan 2010 chef för Robotics & Discrete Automation. Den rollen kommer han fortsätta ha parallellt med ansvaret för ABB:s verksamhet i Sverige. Dennis Helfridsson tillträder senast 1 januari 2020 som vd.

Chef för avyttad verksamhet

Samtidigt kliver Johan Söderström av och blir istället Europa- och Sverigechef för ABB Power Grids. Det är ABB:s kraft- och automationsdivision som bolaget i december förra året bekräftade kommer säljas till japanska Hitachi. Den affären väntas helt klar första halvåret 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.