Foto: Privat

Här vandrar de runt bland sopbergen på Skultunatippen: ”Blir illa berörd”

Uppdaterad
Publicerad

Irene Hagström och Maritha Dimander har länge förfärats över hur avfallsanläggningen i Skultuna ser ut. Uppfattningen förvärrades när de nyligen fick chansen att gå in på tippen.

– Både jag och Irene hade tårar i ögonen. Det är så fruktansvärt att det är svårt att ta in. Man tror att man är på en annan planet, säger Maritha Dimander.

Det uppmärksammade företaget bakom Skultunatippen, NM trading och Transport AB, begärdes i konkurs i oktober. Detta öppnade möjligheten för de två ortsborna att ta sig in på området och filma hur det ser ut i dagsläget.

– Konkursförvaltaren gav oss tillstånd att gå in på området och dokumentera, säger Irene Hagström, som även är politiskt aktiv inom Moderaterna i Västerås.

Filmen som visade hur soporna såg ut på anläggningen lades ut på sociala medier och fick stort genomslag. SVT Nyheter Västmanland har sökt företaget utan resultat.

I klippet ovan: Följ med in och hör Irene och Maritha berätta om synen som mötte dem inne på tippen.

Detta har hänt: Gnistan som tände det infekterade bråket

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Storyblocks

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.