Det kan bli stora saneringskostnader för en hyresvärd om råttor eller andra skadedjur hittar dit säger Håkan Forsman på Hyresgästföreningen Foto: Foto: Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen om matningsförbud av djur: ”Hamnar i konflikt med en praktisk verklighet”

Uppdaterad
Publicerad

Matning av djur kan skapa problem för hyresvärdar. Både råttor och andra skadedjur kan lockas av maten.

– Jag förstår att vissa människor vill vara snälla och hjälpa djuren, men ibland hamnar det i konflikt med en praktisk verklighet, säger Håkan Forsman, ärendehandläggare Hyresgästföreningen.

Om en hyresgäst matar djur på sin bakgård kan det bli ett problem för hyrsvärden, det menar Håkan Forsman på Hyresgästföreningen. Maten lockar till sig andra djur vilket orsakar saneringskostnader och skador på fastigheten.

– Det kostar tid och pengar om man får in skadedjur i sin fastighet. Råttor kan ta sig in i huset via rörsystemet och föröka sig, vilket blir väldigt otrevligt för de som bor där, säger Håkan Forsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.