Nu ska yngre barn i riskgrupp få vaccin mot covid-19 i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Medan det pågår vaccinering mot covid-19 med dos 3 i länet så är nu även förberedelserna i full gång för att väldigt snart påbörja vaccineringen av fem- till elvaåringar. 

– Det kommer att gälla barn i olika riskgrupper, säger vaccinsamordnaren Michael Sars. 

Sammanlagt rör det sig om ett femtiotal barn mellan fem och elva år som snart kommer att bli erbjudna covidvaccin i Västmanand. 

– Barnen som får erbjudandet är barn som är kända via barnkliniken och därmed alltså barn i riskgrupp, säger Michael Sars. 

Vaccinet beställdes i måndags och vaccineringen ska ske via barnkliniken. Det är även barnkliniken som kommer att ta kontakt med vårdnadshavare. 

– Vi kommer att få ganska få doser för barn så det gäller att organisera det här rätt, säger Michael Sars. 

– Vi väntar dessutom på besked från Folkhälsomyndigheten för vaccinering av alla barn mellan fem till elva år. När det blir dags för vaccin för alla så kommer vaccineringen antagligen att ske via skolan, tillägger han. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet