Kvinnan brister ut i gråt under samtalet till SOS. Lyssna på delar ur larmsamtalet som spelades upp i rättsalen. Foto: SVT

42-åringens ex-sambo: ”Jag skrev inte på”

Uppdaterad
Publicerad

Den 42-åriga kvinnan i Arbogafallet är även åtalad för urkundsförfalskning. Enligt åtalet ska kvinnan ha förfalskat två namnteckningar – ex-sambons och den 25-årige svärsonens på bouppteckningen efter 41-åringen.

Dag åtta av de planerade 23 rättegångsdagarna handlade fortsatt om drunkningsmordet men också om förfalskade dokument. Ex-sambon sa att han varken gett tillåtelse eller samtycke till att 42-åringen skulle förfalska hans namn.

LÄS MER: Hela vår direktrapportering från rättegången

Arbogafallet

Inte heller på papper från skolan? frågade åklagare Jessica Wenna.

– Absolut inte, sa ex-sambon.

Enligt 42-åringen var det något de gjorde under deras tid tillsammans, skrev varandas namnteckningar när det behövdes, för att allt skulle gå fort och smidigt.

Ex-sambon tillåter förhör med 13-åringen

Åklagarna har tidigare aviserat att de vill spela upp ett videoförhör med parets 13-årige son. Förhöret ska visa att 42-åringen övertalat sonen om att ge henne falskt alibi.

Den 42-åriga kvinnan har motsatt sig det och på domarens fråga hur ex-sambon ställer sig till det blev svaret:

– Jag tillåter det.

LÄS MER: Ex-pojkvännen pekar ut svärsonen

När svärsonen skulle höras vägrade han svara på åklagarnas frågor. Och försvaret väckte också frågan om svärsonen skulle höras som vittne, närstående eller medmisstänkt.  Efter en överläggning beslutade rätten att svärsonen skulle höras som medmisstänkt, och därmed gav åklagarna tillåtelse att referera ur tidigare förhör – men 25-åringen fortsatte att tiga.

Försvaret har ny bevisning

I slutskedet av förhandlingen om drunkningsmordet aviserade försvarsadvokaten Amanda Hikes också att de hade ny bevisning i målet, men att hon inte hunnit sammanställa den. Fem nya vittnen kommer att kallas.

När åklagarna ville veta vad bevisningen handlade om sa Hikes att det talar hon om när hon sammanställt allt.

Fortsätter på onsdag

Rättegången fortsätter på onsdag i nästa vecka och då inleds del två i förhandlingen – nämligen mordet på den 42-åriga kvinnans pappa och mordförsöket på hennes mamma, ett brott som ex-pojkvännen erkänt.

LÄS MER: Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet