Den morddömda Johanna Möller har varit häktad med restriktioner i 13 månader. Foto: TT

Johanna Möller vill slippa restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

Livstidsdömda Johanna Möller har varit häktad med restriktioner i över 13 månader trots att tingsrättens dom har fallit. Nu överklagar försvarsadvokaten beslutet till Högsta Domstolen, HD.

”Det är ett betydande integritetsintrång som saknar grund och är en stor påfrestning för Johanna Möller”, skriver försvarsadvokat Amanda Hikes i sin överklagan som Nyhetsbyrån Siren begärt ut.

Enligt Hikes bör HD pröva hur länge en person kan vara ålagd restriktioner efter att tingsrättens dom fallit.

Arbogafallet

Åklagaren i målet har ansett det vara nödvändigt så att inte Johanna Möller ska kunna påverka vittnen, eller rent av betala för ett falskt vittnesmål. Tingsrätten beslutade därför om fortsatta restriktioner.

Dömdes i augusti

Enligt Amanda Hikes får Möller knappt ha kontakt med sina anhöriga. Enligt Hikes har de utlovade besöken skjutits upp med hänvisning till polisens påstådda resursbrist. Möllers brev till den 13-årige sonen ska också ha stoppats.

Men i dag fattade HD beslutet att inte ge Johanna Möller prövningstillstånd, enligt Dagens Nyheter.

Det var i augusti som Johanna Möller dömdes till fängelse i livstid för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma. Hon fälldes också för anstiftan till mordet på sin man.

Möller överklagade domen och vill frias på alla punkter. Den 7 november inleds förhandlingen i Svea hovrätt.

LÄS MER: Johanna Möller överklagar sin dom

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arbogafallet

Mer i ämnet