Karikatyrerna har KD i Arboga delat från bildbloggen Jeander. Foto: TT/Kristdemokraterna Arbogas Facebook

KD i Arboga delar karikatyrer av Lööf och Björklund

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Centerpartiet och Liberalerna släppte fram Stefan Löfven har Kristdemokraterna i Arboga delat flera karikatyrer av Annie Lööf och Jan Björklund. Spridningen av bilderna får nu kritik från C – men KD menar att de inte ska uppfattas som någonting annat än en ”blinkning”.

Kristdemokraterna i Arboga delar karikatyrer av både C-ledaren Annie Lööf och L-ledaren Jan Björklund på partiets Facebooksida, vilket Aftonbladet var först med att skriva om. Partiet har bland annat delat en bild där Stefan Löfven (S) och Isabella Lövin (MP) sitter i förarsätet på en bil, med Lööf och Björklund i baksätet.

”Backseat drivers... En långsam osäker resa, helt utan säkerhetsbälten”, skriver de till bilden.

Kritik från C

Att partiet delar bilderna har fått kritik på riksnivå. Fredrick Federley, andre vice ordförande för Centerpartiet, säger att ”det är synd när seriösa partier kampanjar så här”.

– Det politiska samtalet skulle tjäna på om diskussionen höjdes och vi alla pratade om viktiga förslag och reformer som är bra för Sverige, skriver han till SVT Nyheter i ett sms.

Karikatyrerna har KD i Arboga delat från bildbloggen Jeander. Foto: Kristdemokraterna Arbogas Facebook

”Ska uppfattas som blinkning”

Jonas Stenzelius är gruppledare för Kristdemokraterna i Arboga. Till SVT Nyheter Västmanland säger han att han tycker att bilderna, som de delat från bildbloggen Jeander, inte ska betraktas som någonting annat än ”ganska oskyldiga politiska teckningar” och ”lättsam humor”.

– Att ”liberala” Centern vill förbjuda eller stoppa dem tyder på att de är mycket pressade och nervösa just nu, säger han.

– De ska nog uppfattas som en blinkning, inte något annat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.