Våldsdådet mot de två männen skedde vid Vasagatan i centrala Västerås. Foto: Susanna Ahnlund/SVT

Knivattacken mot rektorn anmäls till Arbetsmiljöverket

Uppdaterad
Publicerad

Rektorn som attackerades med kniv i centrala Västerås var på väg till eller från jobbet. I en anmälan till Arbetsmiljöverket, framkommer nya detaljer om våldsdådet, där två män skadades allvarligt.

En rektor, anställd på en skola i Västerås var en av dem som skadades i knivdådet i centrala Västerås för drygt två veckor sedan. Västerås stad har nu anmält händelsen till Arbetsmiljöverket som ett olycksfall orsakat av fysiskt våld.

Rektorn var ansvarig för sommarskolan i Västerås, och det var på väg till bilen på morgonen i samband med sitt arbete som han attackerades. I anmälan framgår det att rektorn attackerades med ett vasst föremål mot bål och ansikte. När han försökte skydda sig fick han även skador på armar och axlar. Hjärt- och lungräddning utfördes på plats.

Rektorn var inledningsvis livshotande skadad, men hans tillstånd har nu påtagligt förbättrats. Bägge de skadade männen har kunnat lämna sjukhuset. Enligt polisen var de bägge männen slumpmässigt utvalda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Mer i ämnet