Foto: Susanna Ahnlund

Polisen om våldsdådets offer: ”Slumpmässigt utvalda”

Uppdaterad
Publicerad

16-åringen som knivhögg två män den 21 juni i centrala Västerås valde sina offer slumpmässigt, visar utredningen hittills.

Utredningen mot 16-åringen som knivhögg två män den 21 juni i centrala Västerås pågår fortfarande men under fredagen gick polisen ut och förtydligade att det inte verkar finnas någon koppling mellan 16-åringen och offren som ska ha valts ut slumpmässigt.

”Det finns heller inga tecken på att brotten motiverades av hat eller aggression mot en specifik folkgrupp med en viss trosbekännelse, nationellt eller etniskt ursprung, sexuell läggning eller liknande”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

De berättar också att männen som knivhöggs, den ena med livshotande skador och den andra allvarligt, har fått lämna sjukhuset.

Ett 50-tal förhör har hållits och 16-åringen har erkänt dåden men vilket motiv som låg bakom attacken är fortfarande oklart enligt polisen.

16-åringen är på sannolika skäl misstänkt för två fall av försök till mord, den högre misstankegraden, och sitter fortfarande häktad. Han ska också ha erkänt gärningen. På grund av hans låga ålder ska utredningen hanteras skyndsamt.

Se direktrapport från platsen här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivdådet vid Engelbrektsplan i Västerås

Mer i ämnet