I det här gruvhålet påträffades kvinnan under fredagen. Foto: Adam Danielsson/SVT

Kvinna hittades i gruvhål i Norberg – man häktad för försök till mord

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan fördes till sjukhus med svåra skador. Mannen som misstänks för våldtäkt och försök till mord är nu häktad efter att en kvinna hittades i ett gruvhål i Norberg på fredagskvällen nekar till brott.

– Han förnekar brott och vi arbetar på med utredningen för att få klarhet i vad som inträffat, säger kammaråklagare Ann-Sofie Trossing.

Kvinnan är svårt skadad, men har ett ej livshotande, stabilt läge, enligt Region Dalarna.

Mannen häktades på tisdagseftermiddagen av Västmanlands Tingsrätt.

Kvinna hittad i gruvhål i Norberg

Utredningen fortsätter nu med förhör och tekniska utredningar. Kammaråklagare Ann-Sofie Trossing som leder förundersökningen är i övrigt sparsam med uppgifterna.

– Av hänsyn till utredningen kan jag inte lämna ytterligare information om ärendet, säger hon i ett uttalande i ett pressmeddelande.

Mannens försvarsadvokat Maria Wilhelmsson säger att mannen nekar till brott och säger att mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare, men vill inte kommentera vilken relation de har. Hon säger även att mannen har gett en berättelse.

Hur reagerade han på att bli häktad ?

– Det är klart att han inte är glad över att bli anklagad för något han inte har gjort, men han är ganska samlad.

Det var på fredagskvällen som förbipasserande vid Långgruvan utanför Norberg hörde kvinnans rop på hjälp från gruvhålet. Räddningsinsatsen för att få upp kvinnan tog tre timmar och bland annat fick räddningstjänsten hjälp av sjöräddningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Niklas Hagman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad i gruvhål i Norberg

Mer i ämnet