Utomhusträning fortsatt riktlinje för att coronasäkra idrotten i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett möte på Länsstyrelsen i Västmanland beslutades en gemensam inriktning för alla kommuner i länet för hur idrott ska bedrivas på ett smittskyddssäkert sätt. Utomhusträning rekommenderas i så stor utsträckning som möjligt.

På mötet slog man fast att träning kan utföras inomhus, med undantag för lagidrott och kontaktsport.

Utomhus för alla åldrar, förutsatt att man inte delar utrustning med varandra, undviker gemensamma omklädningsrum, reser till och från aktiviteten individuellt och utför aktiviteten i mindre grupper.

Coronaviruset i Västmanland

Om ett lag har många spelare, dela med fördel upp laget i mindre grupper där ett maxantal på 15 spelare per grupp kan vara ett riktmärke.

För att förhindra oönskat resande mellan kommuner får nya bokningar endast göras av föreningar inom den egna kommunen (befintliga bokningar kan ligga kvar).

Kommunerna i Västmanland följer de nationella rekommendationerna om att avstå helt från att genomföra matcher för barn födda 2002 och senare.

Inriktningen gäller till den 16 maj och kan eventuellt förlängas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet