Rehabbassängen på Bergslagssjukhuset i Fagersta är uppskattad, men skulle kunna nyttjas mer. Foto: SVT

M kräver svar om tomma rehabbassänger

Publicerad

Moderaternas oppositionsråd Maria Dellham ställer nu en interpellation till kommande regionfullmäktige om att den nya rehabiliteringsbassängen vid Bergslagssjukhuset i Fagersta ofta står tom.

Efter SVT Nyheter Västmanlands avslöjande om att rehabbassängen på Bergslagssjukhuset i Fagersta skulle kunna nyttjas mer, så blir det nu en fråga för politiken.

Den nya rehabbassängen på Bergslagssjukhuset i Fagersta stod klar i våras. Både personal och patienter sägs uppskatta den och dess toppmoderna funktioner. Den nya bassängen har kostat 35 miljoner att bygga, men används alltså sällan.

– Det är knappast försvarbart att investera 35 miljoner kronor i en bassäng som för det mesta står tom. Detta drabbar många patienter som tidigare fått träna i bassängen men nu inte får göra det på grund av att vårdcentralerna inte vill skicka dit dem. Jag tycker det är mycket olyckligt, säger Maria Dellham (M) i ett pressmedddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.