Foto: Christoffer Söderman / SVT

Markos operation skjuts upp på grund av coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

I spåren av coronapandemin har antalet genomförda operationer minskat drastiskt i landet. Marko Sipi i Västerås har ljumskbråck och är en av de som fått sin operation uppskjuten.​

– Jag ligger och är helt inaktiv på grund av ett så simpelt problem, men jag är inte ensam, säger han.

Trots situationen så håller Marko Sipi humöret uppe och han tycker ingen skugga ska falla över vården. Han har flyttat ut till stugan utanför Västerås för att hålla sig borta och undvika att få några som helst förkylningssymptom så han inte missar en eventuell operationsmöjlighet som kan dyka upp.

– På något vis så lider man med sjukvården. Egentligen blev jag bara less och led med dem när jag fick beskedet, säger Marko Sipi.

I Västmanland har de icke-akuta operationerna skjutits upp till och med den 23 augusti. Anledningen är att frigöra resurser för att kunna vårda patienter med covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet