Foto: TT, SVT

Miljöpartiet försvarar könsseparata badtider

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har politiker i Västerås krävt förbud mot de ”tjejkvällar” som Lögarängsbadet ordnar. Nu försvarar miljöpartiets gruppledare i kommunfullmäktige möjligheten att ordna evenemang bara för ett visst kön.

Marléne Tamlin (MP) anser att frågan har blåst ur proportion.

– Jag tycker inte att vi behöver lägga jättemycket tid på den. Det finns mycket annat viktigt – till exempel att Arktis är varmare än normalt. Vi har viktigare påträngande politiska frågor att ta tag i.

Könsseparation i simhallar

”En del i det svenska receptet”

Liberalen Roger Haddad har lämnat in en motion till kommunfullmäktige, där han vill se ett förbud mot könsseparata badtider.

Och Marléne Tamlin är beredd att ta diskussionen – men hon tycker inte att två timmar i månaden är något större problem.

– Könsseparerade grupper och evenemang har ju varit en del i det svenska receptet för jämställdhetsarbete under lång tid, från fröken Friman via kvinnoförbund och kvinnorföreningar och kvinnokurser. Vi har ju fortfarande könsseparerade evenemang för kvinnor och minoritetsgrupper där man behöver stärka grupper för att sedan orka – med förnyad energi och trygghet – gå ut i det vanliga samhället, säger Marléne Tamlin (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Könsseparation i simhallar

Mer i ämnet