En 20-årig man dog i samband med en skottlossning på Bäckby i Västerås i november 2022. Foto: Blåljusbilder

Misstänkt för mordet på Bäckby i Västerås släpps på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man som har suttit häktad misstänkt för mordet på Bäckby i Västerås släpps på fri fot. De tre andra misstänkta är kvar i häkte i väntan på dom.

Västmanlands tingsrätt har beslutat att en 18-årig man som misstänks för dödsskjutningen av en 20-årig man på Bäckby i november 2022 ska släppas på fri fot. Rätten skriver i sitt beslut att det saknas tillräckliga skäl för att hålla honom häktad.

– Med tanke på straffvärdet på de punkterna han var åtalad för kan jag inte komma till någon annan slutsats än att han kommer att frikännas. Det är min bestämda bedömning, säger 18-åringens advokat Filip Rydin.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Har satts på fri fot

Mannen försattes på fri fot under måndagen.

– Han var väldigt lättad när jag pratade med honom. Sedan får vi se vad tingsrätten kommer fram till i sin dom.

De tre andra misstänkta männen, två av dem mellan 18 och 20 år och den tredje under 18 år, är fortfarande häktade i väntan på domen, som meddelas 16 oktober.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se åklagarens bevis i Bäckbymordet sammanfattade på 60 sekunder. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen på Bäckby i Västerås

Mer i ämnet