Foto: TT/SVT

Misstänkt för polisskott nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som misstänks för skjutningen mot en polisbostad i Västerås nekar till brott, uppger hans försvarsadvokat Per Svedlund.

– Jag kan inte berätta något om skälet till varför han nekar och det beror på förundersökningssekretess, säger han till TT.

Mannen är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, för försök till mord. Enligt Svedlund väntas nytt besked om anhållandet under söndagen. Till TT säger åklagaren Anne Sjöblom vid 15.30-tiden att hon inte än fattat något nytt beslut än.

Skott mot polisvilla Västerås

Misstänkt i första förhör

Mannen har förhörts och i nuläget finns inget ytterligare förhör inplanerat.

– Det är inget nytt förhör planerat mig veterligen. I sådana fall kommer jag att vara med på det, säger Per Svedlund.

Oklart om mannen är fortsatt anhållen

Per Svedlund har vid 18-tiden inte fått något besked om hans klient fortsatt är anhållen eller om misstankarna har försvagats. Samtidigt fortsätter polisens tekniska utredning. 

– Det finns inte mycket nytt att säga men utredningen och den tekniska utredningen fortsätter, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen i region Mitt.

Det var under natten mellan fredag och lördag som en polismans hem besköts med över 20 skott i Västerås. Inuti huset befann sig då polisbefälet och hans familj däribland två barn. Ingen person kom till skada, men familjen uppges vara mycket skärrad och är nu förd till en säker plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skott mot polisvilla Västerås

Mer i ämnet