Misstänkt kvinna har släppts från häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den unga kvinnan från Norberg som misstänks för inblandning i branden på Elsa Andersons konditori har släppts från häktet. Men misstankarna mot henne kvarstår.

Under onsdagen frigavs kvinnan som misstänks för medhjälp till mordbranden mot Elsa Andersons konditori. Kvinnan som är hemmahörande i Norberg är dock fortfarande skäligen misstänkt för dådet.

– Den bevisning som finns i nuläget har inte blivit starkare. Därför var vi tvungna att frige henne, säger åklagaren Johan Fahlander.

Elsas kafé nedbrunnet

Den unga kvinnan häktades i förra veckan som skäligen misstänkt för grov mordbrand. Misstankesgraden kvarstår trots att kvinnan släpptes från häktet nu.

– Hon är fortfarande skäligen misstänkt för medjälp till mordbranden, säger Johan Fahlander.

Hur går det nu med utredningsarbetet kring dådet?

– Det vill jag inte kommentera. Men jag kan säga att vi arbetar förutsättningslöst och på bred front för att kunna hitta gärningsmannen. Det är ett massivt utredningsarbete som pågår, säger åklagaren Johan Fahlander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elsas kafé nedbrunnet

Mer i ämnet