Misstänkt rånare häktad – ”utreder om han ligger bakom tidigare apoteksrån”

Publicerad

Den man som greps efter ett misstänkt rånförsök mot apoteket i Hallstahammar den 1 november häktades under fredagen. Han häktades även för rånet mot ett bageri i Hallstahammar. 

– Vittnen som såg mannen vid apoteksrånet kände igen honom från övervakningsfilmerna från rånet mot ett bageri i Hallstahammar. Sedan gjordes vissa beslag i en bostad som gjorde att mannen kan kopplas till rånet på bageriet, säger assistentåklagare Magnus Möller. 

Rånet mot apoteket i Hallstahammar slutade med att mannen flydde från platsen utan att få med sig något. En privatperson följde efter mannen till en bostad och slog larm till polisen som grep mannen i bostaden en stund senare.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Fler rån kan klaras upp

På kort tid har totalt sju rån och rånförsök inträffat i Västmanland. Nu utreder polisen om den häktade mannen kan ligga bakom några av de tidigare rånen.  

Mannen förekommer i belastningsregistret sedan tidigare. Han nekar till anklagelserna. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ser ökningen av rån och rånförsök mot apotek ut de senaste åren. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Mer i ämnet