Nytt rånförsök mot apotek i Hallstahammar

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagseftermiddagen ska en man ha försökt råna ett apotek i centrala Hallstahammar. I samband med rånet ska personen ha visat upp en kniv och hotat personalen som vägrat lämna ut narkotikaklassade läkemedel till gärningspersonen.

Enligt polisen ska mannen som är i 25-årsåldern ha gått in på apoteket och försökt få de anställda att ge honom läkemedel. Efter detta ska mannen ha tagit fram en kniv och för att få ut honom ska personalen ha kastat föremål mot honom.

Något som resulterade i att gärningsmannen valde att lämna platsen utan att få med sig något. Väl ute uppmärksammade ett vittne mannen och följde sedan efter honom till en adress.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

– Vi valde att genomföra en husrannsakan efter att ha pratat med vittnet och i samband med det så hittade vi gärningspersonen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på RLC polisregion Mitt.

Mannen greps och kommer förhöras så fort som möjligt. Det är sedan åklagare som beslutar om 25-åringen ska anhållas eller ej.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så ser ökningen av rån och rånförsök mot apotek ut de senaste åren. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Mer i ämnet