Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johan Thalberg om vilken typ av gärningsman polisen söker efter rånvågen mot apotek: ”Tillvägagångssättet tyder på desperation.” Foto: Robert Gustavsson/SVT

Polisen undersöker samband mellan rån mot apotek i Västmanland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder samband mellan de rån mot apotek som inträffade på torsdagen i Skultuna och fredagen i Surahammar. Johan Thalberg, presstalesperson för polisen i Västmanland, tror att chanserna att få fast gärningsmannen är goda.

– Tillvägagångssättet tyder på viss desperation, säger han.

Polisen har säkrat vissa spår efter den eller de som begick rånen mot apoteket i Skultuna på torsdagen och i Surahammar på fredagen. Ingen person har ännu gripits misstänkt för rånen. Men med erfarenhet av liknande fall tror polisen att man kommer kunna nå en lösning även den här gången.

– Vi har upplevt andra rånvågor, till exempel mot kiosker, och då har vi kunnat gripa och lagföra personer. Vår förhoppning är att det ska bli utfallet den här gången också, säger Johan Thalberg.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Polisen menar att gärningsmannen mest troligt har rånat för eget bruk, och inte för vidareförsäljning av de narkotikaklassade läkemedlen.

Hör polisens presstalesperson Johan Thalberg  om vad som utmärker rånen mot två apotek i Västmanland. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rånvåg mot apotek i Västmanland

Mer i ämnet