I Västerås testas ett nytt sätt att utföra rollspel eller ”lajva” som det heter. Via internet och en blogg ska deltagarna få sina olika roller och instruktioner. Foto: Melker Blomberg/SVT

När världen känns overklig – då ”lajvar” de på nätet

Uppdaterad
Publicerad

I Västerås testas ett nytt sätt att utföra rollspel, eller ”lajva” som det heter. Via internet och en blogg ska deltagarna få sina olika roller och instruktioner.

– Tanken från början var att knyta uppdragen till platser i Västerås, men just nu vill vi inte säga åt alla barn att samlas på ett ställe, säger Lukas Renklint, lajvpedagog.

I ett lajv träffar i vanliga fall deltagarna varandra och med rekvisita ska de sedan gestalta varsin rollfigur i ett levande rollspel. Men på grund av coranaviruset så är inte det görbart.

– Det jag tror kan bli häftigt är att vi skulle kunna nå mycket bredare nu, man behöver ju inte vara i närheten av oss för att kunna delta, säger Lukas Renklint, lajvpedagog.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västmanland

Mer i ämnet