Foto: SVT

Nextjet avvecklar linjer till och från Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Nextjet slutar flyga till och från Västerås flygplats. Anledningen ska enligt flygbolaget vara att intresset har varit långt mindre än förväntat.

I september öppnade en ny flyglinje mellan Västerås och Helsingfors. Den var från början upphandlad med Västerås stad, men det avtalet sades upp eftersom det bedömdes vara en dålig affär för kommunen.

Efter att Västerås valde att säga upp avtalet så valde Nextjet att fortsätta trafikera linjen.

– Det känns samtidigt bra att vi gav linjerna en ordentlig chans även efter det att avtalet sades upp. Jag tror att behovet finns i regionen och det är synd att inte marknaden svarat upp som vi hade förväntat oss, säger Henning Lindberg, marknads- och linjenätsansvarig på Nextjet, i ett pressmeddelande.

Köpenhamnslinje läggs ner innan den startat

Nextjet skulle inviga en ny flyglinje mellan Västerås och Köpenhamn som skulle invigas den 27 mars. Nu läggs alltså den ner också.

– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att ta ett sådant här beslut. Linjen hade kunnat utgöra en viktig del av regionens infrastruktur, säger Henning Lindberg.

Resenärer som är inbokade efter den 26 mars kommer att kontaktas. Biljetter som ej kan nyttjas kommer att återbetalas.

Kritiserat avtal

Det kritiserade avtalet mellan Västerås flygplats och flygbolaget Nextjet kostade 18,3 miljoner kronor att säga upp.

Totalt gick flygplatsen med mer än 64 miljoner kronor i förlust 2016.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya flyglinjen från Västerås till Helsingfors

Mer i ämnet